Lessen

Slow flow

Slow Flow is de ideale manier om op een rustig tempo kracht en flexibiliteit op te bouwen en te verdiepen in de houdingen. Het geeft inzicht in de grondtechnieken van de actieve yoga wat de basis biedt voor alle andere vormen. In de slow flow lessen ligt de focus op ontspanning, ademhaling, concentratie en rust in de houdingen.

Vinyasa flow

Vinyasa flow is een vloeiende vorm van yoga, waarbij er bijna op een dansende manier door de houdingen wordt heen gegaan. De ademhaling, balans, het openen van het lichaam, kracht, creativiteit en souplesse staan hierin centraal.

Restorative

Restorative yoga is een hele rustige vorm van yoga. de samensmelting van asana’s & meditatie. Toegankelijk voor iedereen en echt een oplaadmoment. Optimale comfort en ontspanning is het enige wat je hoeft te ‘doen’. Deze vorm van yoga is de ideale manier om te onthaasten en dicht(er)bij jezelf te komen.
Bijkomende voordelen:

  • verbetert je slaap en verhoogt de kwaliteit hiervan
  • verbetert de spijsvertering
  • ontspant de spieren; meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid
  • vermindert het stressniveau en helpt je hier beter mee omgaan.

Yin yoga

In deze les geef je het lichaam diepe stretches door langer in een bepaalde houding te blijven. Er wordt naast spieren vooral ook gewerkt aan het flexibel maken van bindweefsel en fascia in het lichaam. Fascia is in het hele lichaam te vinden: het zit om de spieren, organen en botten. Yin yoga stimuleert het zelfhelend vermogen, geeft de mind rust en heeft een diepe ontspanning als resultaat, 


Actuele lesaanbod

Dinsdag 10:45-12:15 – Restorative yoga
Woensdag 18:00-19:30 Yin Yang / 20:00-21:15 Vinyasa flow
Donderdag 18:45-20:15 Slow flow – restorative
Zondag 09:00-10:15 Vinyasa flow / 10:30-12:00 Vinyasa flow